pvc_prozor_montaza.jpg

PVC stolarija  - obrada spaletni oko ivica PVC prozora - INFO 065/5450707 Beograd, Vozdovac.

Prilikom ugradnje novih PVC prozora, skidaju se stari prozori pa su uglavnom neminovna manja ili veca ostecenja. Nakon skidanja starog prozora, rupe oko montirane PVC stolarije, od otpalog maltera kao i razliku u debljini stoka nove i stare stolarije treba na adekvatan nacin sanirati. 
Ranije su majstori obradu spaletne radili malterom ali takvi rezultati nisu bas najsjajniji jer moze doci do pucanja na spojevima, dosta prasine i nereda prilikom samog obavljanja ovih radova, mogucih ostecenja stolarije kao i predugog perioda susenja. 
Sve ove cinjenice ukazuju na mnogo bolje resenje u vidu koriscenja savremenih materijala gde je stiropor od 1 do 5 santimetara debljine i odgovarajuci lepak (npr. Ceresit) idealno resenje za obradu spaletni oko ivica prozora. Gradjevinski lepak sa izuzetnim karakteristikama koje se ticu kvaliteta lepljenja i maksimalno skracenog perioda za vezivanje i susenje pruza mogucnost brzog nastavljanja dalje obrade. Aluminijumske perforirane lajsne i masinski malter predstavljaju zavrsnu fazu u obradi a kompletan posao mnogo puta bude zavrsen u jednom danu.

Kada se zavrsi sa skidanjem stare i ugradnjom nove PVC stolarije, na red dolazi saniranje razrusenih ivica otvora koje su nastale usled vadjenja stare stolarije. Oko stare stolarije se uvek nakupi najvise vlage i samim tim stari malter je vec dosta popustio, te su ti krateri (manje ili vise) veoma cesti. Koriscenjem stiropora ili gips ploca dolazi se do najboljeg i najbrzeg sistema obrada spaletni. Kada se uporedi sa klasicnim malterisanjem, procesom koji traje i po nedelju i vise dana i ne tako zavidnom kvalitetu dolazi se do zakljucka da su stiropor ili gips ploce mnogo bolje resenje. Pri njihovom koriscenju nije potreban pesak i cement, nema toliko prasine i prljavstine i sam postupak je mnogo brzi i laksi. Stiropor i gips su jedni od bioloski ispravnih materijala koji nisu steti i ne smetaju ljudskom zdravlju. Spaletne za koje se koristi kao glavni materijal - malter, su porozne i hladne a pored toga nepreciznih i neravnih linija. Pri samoj upotrebi gips – kartonskih ploca i stiropora i slojevitim nanosenjem materijala dolazi do bolje zvucne i toplotne izolacije koja automatski pruza bolje i prijatnije uslove stanovanja i ustedu pri potrosnji elektricne energije. 
PVC STOLARIJA - INFO CENE, obrada spaletni, pozovite na 065/5450707 ili 065/5450705 - cena varira od 13e do 17e po duznom metru i to je cena sa materijalom za Beograd. U cenu radova ulaze sledeci radovi, da se obradi i zastiti spoljni deo da ne prolazi voda ispod ili pored PVC prozora a unutrasnji deo da se dovede do molerske faze - gletovanje i krecenje. Obrada spaletniNASI RADOVI.

Powered by WebExpress