pvc_prozor_montaza.jpg

Pvc stolarija  - zidarska obrada oko ivica stolarija - INFO

Prilikom ugradnje novih pvc prozora,skidaju se stari prozori pa su uglavnom neminovna manja ili veca ostecenja. Nakon skidanja starog prozora,rupe oko montirane Pvc stolarije, od otpalog maltera kao i razliku u debljini stoka nove i stare stolarije treba na adekvatan nacin sanirati. 
Ranije su majstori obradu radili malterom ali takvi rezultati nisu bas najsjajniji jer moze doci do pucanja na spojevima, dosta prasine i nereda prilikom samog obavljanja ovih radova, mogucih ostecenja stolarije kao i predugog perioda susenja. 
Sve ove cinjenice ukazuju na mnogo bolje resenje u vidu koriscenja savremenih materijala gde je stiropor od 1 do 5 santimetara debljine i odgovarajuci lepak (npr. Ceresit) idealno resenje. Gradjevinski lepak sa izuzetnim karakteristikama koje se ticu kvaliteta lepljenja i maksimalno skracenog perioda za vezivanje i susenje pruza mogucnost brzog nastavljanja dalje obrade. Aluminijumske perforirane lajsne i masinski malter predstavljaju zavrsnu fazu u obradi a kompletan posao mnogo puta bude zavrsen u jednom danu.

Kada se zavrsi sa skidanjem stare i ugradnjom nove Pvc stolarije, na red dolazi saniranje razrusenih ivica otvora koje su nastale usled vadjenja stare stolarije.Oko stare stolarije se uvek nakupi najvise vlage i samim tim stari malter je vec dosta popustio,te su ti krateri (manje ili vise) veoma cesti. Koriscenjem stiropora ili gips ploca dolazi se do najboljeg i najbrzeg sistema obrade spaletni. Kada se uporedi sa klasicnim malterisanjem, procesom koji traje i po nedelju i vise dana i ne tako zavidnom kvalitetu dolazi se do zakljucka da su stiropor ili gips ploce mnogo bolje resenje. Pri njihovom koriscenju nije potreban pesak i cement, nema toliko prasine i prljavstine i sam postupak je mnogo brzi i laksi. Stiropor i gips su jedni od bioloski ispravnih materijala koji nisu steti i ne smetaju ljudskom zdravlju.Spaletne za koje se koristi kao glavni materijal - malter, su porozne i hladne a pored toga nepreciznih i neravnih linija. Pri samoj upotrebi gips – kartonskih ploca i stiropora i slojevitim nanosenjem materijala dolazi do bolje zvucne i toplotne izolacije koja automatski pruza bolje i prijatnije uslove stanovanja i ustedu pri potrosnji elektricne energije.

PVC STOLARIJA,UTISCI - INFOPowered by WebExpress